Debela peč (planinski izlet)

Debela peč (planinski izlet)

PLANINSKI IZLET – DEBELA PEČ (10. 9. 2022)

Avtobus bo organiziran izpred Psihiatrične bolnišnice Ormož ob 5.00, ob 5.30 pred Splošno bolnišnico Ptuj (avtobusno postajališče). Julijske Alpe ali Julijci so najobsežnejša in najvišja gorska skupina v Sloveniji. So edino slovensko gorstvo, kjer višine presegajo 2600 m. Njihov najvišji vrh, ki je obenem tudi najvišji vrh Slovenije, je Triglav z 2864 m. Večina Julijskih Alp v Sloveniji je vključena v Triglavski narodni park. In naš pohodniški cilj je Debela peč, 2014 m visoka gora, ki se z ene strani strmo dviga nad dolino Krme, na drugi strani pa se zložno spušča proti prostranim Pokljuškim gozdovom.

Avtobus nas bo popeljal do Pokljuke, kjer se bomo peš podali 1 uro hoda do Blejske koče na Lipanci, ki je 1630 m visoko. Tam bomo imeli počitek z malico iz nahrbtnika. Nato imamo še 2 ure hoje do vrha. Na poti bomo naredili 720 m višinskih metrov. Za pot je potrebna kondicija (do takrat naj se opravi kakšen trening na Donačko goro ali na Boč ali na Pohorje mimo Trikotne jase).

Z vrha Debele peči je eden lepših pogledov na naš Triglav. Gora je zelo razgledna na vse smeri in vredno se je povzpeti nanj. Na vrhu sledi slikanje in malica iz nahrbtnika. Ob vrnitvi nas bo na Blejski koči čakala zaslužena planinska malica.

Po poti nas bo vodila: Suzana Komperšak (031 250 925).

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, zato poskrbite za primerno obutev. Priporočljive so pohodne palice, vetrovka, kakšna kapa in rokavice. V nahrbtniku naj bo tudi kakšna obleka za preobleči. S seboj imejmo dovolj vode, kakšno sadje, sendvič in oreščke. Pohoda se lahko udeležijo poleg naših članov, še naši otroci, ostali pa si sami krijejo stroške avtobusa in malice. Pohod v primeru dežja odpade. Predviden povratek je po 20 uri.

PRIJAVE ODDAJTE na e mail: tanja.ribic.vidovic@sb-ptuj.si najkasneje do 20.8. oz do zasedenosti avtobusa!

Ob prijavi poverjenikom plačate 5 eur – šele po plačilu imate rezervacijo, ki je ne vračamo!

SB Ptuj – Suzana Komperšak, ZD Ptuj – Brigita Mlinarič, DU Ptuj – Sergeja Zebec, ZUDV – Nevenka Rosić,
PBO – Marija Kokol, CSO Ormož – Mira Gašparič, ZD Ormož – Boštjan Viher, Zasebniki – Andreja
Bračič, Upokojenci – Irena Klasinc, Študenti – Klemen Vidovič.

Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj – Ormož