Lepote in dobrote Slovenske Istre (izlet)

Lepote in dobrote Slovenske Istre (izlet)

Vljudno vabljeni na potep po Primorski, ki bo v soboto, 18. 5. 2019, ob 5.30, iz Ormoža izpred PB Ormož in ob 6.00 izpred SB Ptuj (avtobusno postajališče).

Prvi daljši postanek bo v Lipici. Sprehod in kavica v čudovitem zelenem okolju, da bomo lažje nadaljevali dan.  Pot nadaljujemo na obalo, obmorsko mestece Piran. Sprehod ob obali do Tartinijevega trga in do cerkve sv. Jurija. Po želji se lahko povzpnemo tudi na obzidje (doplačilo). Nekaj prostega časa za kavico ob morju.

Nato se zapeljemo do Krajinskega parka Sečoveljske soline. Na sprehodu po parku nam bo njihov vodnik predstavil značilno rastlinstvo, živalstvo in kulturno dediščino. Spoznali bomo tudi postopek pridobivanja soli. V centru za obiskovalce si bomo ogledali tudi krajši film.

 Z obale se odpravimo v zaledje Istre. Obiskali bomo vas Krkavče. Na tamkajšnji turistični kmetiji nas bodo prijazno sprejeli in nam pripravili odlično domače kosilo. poleg hrane bodo postregli tri vrste domačega vina, vodo in domači sok. Pokusili bomo tudi eko oljčno olje. Po kosilu še kratek ogled vasi in znamenitega krkravškega kamna.

Preden dokončno zapustimo Primorsko se ustavimo še na čudoviti razgledni točki ob gradu Socerb. Kratek postanek in že bo čas za nadaljevanje vožnje proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 55 €/osebo 30 € BO POKRILO DMSBZT PTUJ – ORMOŽ ZA VSE ČLANE DRUŠTVA. 25 € PORAVNATE OB PRIJAVI PRI POVERJENIKIH V ZAVODIH.

 Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, voden ogled Krajinskega parka Sečoveljske soline, kosilo z degustacijo vin ter oljčnega olja, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Prijave oddajte svojim poverjenikom, do zasedenosti avtobusa, najkasneje do 13. 5. 2019!

SB Ptuj : Suzana Komperšak, ZD Ptuj: Brigita Mlinarič, DU Ptuj: Sergeja Zebec,  ZD Ormož: Boštjan Viher, PBO Ormož: Bernarda Stajnko,  CSO Ormož: Mira Gašparič, Zavod Dornava: Jožica Lozinšek, Zasebniki: Irena Klasinc.

Vir: Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj – Ormož