Planinski pohod 2021: Velika planina (vabilo)

Planinski pohod 2021: Velika planina (vabilo)

DMSBZT Ptuj – Ormož vabi na planinski pohod 18.9.2021 na Veliko planino.

Avtobus bo organiziran izpred Psihiatrične bolnišnice Ormož ob 5.30, ob 6.00 pred Splošno bolnišnico Ptuj (avtobusno postajališče).

Velika planina, le kdo izmed vas je ne pozna? Pojavlja se na številnih razglednicah naše lepe Slovenije. Velika planina je visokogorska planota v Kamniško-Savinjskih Alpah, blizu Kamnika. Razprostira se na slabih 6 kvadratnih kilometrih, na višini okrog 1.500 metrov. Velika planina, ki zajema tudi Malo in Gojško planino, je najvišja pašna planina v Sloveniji. Je zelo razgledna planina na Kamniško Savinjske Alpe. Čudovita je v vseh letnih časih, odsvetujem jo edino v megli, ko se lahko takoj izgubiš.

Avtobus nas bo popeljal do Kamnika do spodnje postaje gondole, s katero se bomo zapeljali do zgornje postaje. Nato se bomo peš podali na Veliko planino, kjer bomo opravili krožno pot. Po stopinjah pastirjev, z ogledom pastirskega naselja, cerkvice in muzeja. Po poti nas bo vodila: Suzana Komperšak (031 250 925)

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, zato poskrbite za primerno obutev, obleko. S seboj imejmo dovolj vode, kakšno sadje, sendvič in oreščke. Na Veliki planini bo organizirana malica. Pohoda se lahko udeležijo poleg naših članov, še naši otroci, ostali pa si sami krijejo stroške malice. Pohod v primeru dežja odpade. Predviden povratek med 19 in 20 uro.

Prijave oddajte na e mail: tanja.ribic.vidovic@siol.net, najkasneje do 13.9.2021 oz do zasedenosti avtobusa!

Po prijavi svojim poverjenikom plačate 5 eur. Za izlet potrebujete PCT potrdilo.

Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj – Ormož