Izlet na Tromejo (1.6.2024)

Izlet na Tromejo (1.6.2024)

Izlet na Tromejo (1.6.2024)

DMSBZT Ptuj-Ormož vabi na izlet na Tromejo ki bo potekal 1.6.2024. Avtobus bo organiziran izpred PB Ormož ob 4.30, pred SB Ptuj ob 5.00.

Predviden program:

Na tokratnem pohodu bomo obiskali zahodni del Karavank. Gora Peč je 1508 m visok vrh, ki je tromeja med Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Z vrha Peči (tudi Tromeja), se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture. Avtobus nas bo pripeljal do mejnega prehoda Korensko sedlo. Do vrha bomo potrebovali dobre 2,5 uri. Za pot je potrebna kondicija. Na vrhu sledi malica iz nahrbtnika, slikanje in uživanje v razgledih na okoliške gore. Po počitku se vrnemo po drugi poti do Rateč, kjer nas bo čakal avtobus, ki nas bo odpeljal v Mojstrano, kjer nas bo čakala zaslužena planinska malica. Na poti namreč ni planinske koče!

Po poti nas bo vodila: Suzana Komperšak (031 250 925).

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Ne pozabite na osebni dokument, ker bomo hodili po avstrijski planinski poti. Priporočljive so pohodne palice. S seboj je potrebno imeti vetrovko, kapo, rokavice in oblačila za preobleči. S seboj imejmo dovolj vode, hrane,… Pohoda se lahko udeležijo poleg članov, še naši otroci, ostali si sami krijejo stroške avtobusa in malice. Pohod v primeru dežja odpade. Predviden povratek ob 21.00.

Prijave oddajte na mail: tanja.ribic.vidovic@siol.net najkasneje do petka 24.5.2024 oz. do zasedenosti avtobusa. Ob prijavi poverjenikom plačate 5 eur – šele potem imate rezervacijo: SB Ptuj – Suzana Komperšak, ZD Ptuj – Brigita Mlinarič, DU Ptuj – Sergeja Zebec, ZUDV – Nevenka Rosić, PBO – Marija Kokol, CSO Ormož – Mira Gašparič, ZD Ormož – Boštjan Viher, Zasebniki – Andreja Bračič, Upokojenci – Irena Klasinc, Študenti – Klemen Vidovič.

Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj Ormož