Planinski izlet DMSBZT Ptuj-Ormož na Debelo peč

Planinski izlet DMSBZT Ptuj-Ormož na Debelo peč

Planinski izlet DMSBZT Ptuj-Ormož na Debelo peč

Člani, članice DMSBZT Ptuj–Ormož smo se 10.9.2022 odpravili na Debelo peč nad Pokljuko. Pokljuka, večinoma s smreko pokrita kraška planota, nahaja se v Triglavskem narodnem parku. Ima veliko planin, na katerih še danes pasejo živino in s tem planota živi in se razvija. Pokljuka je znana po biatlonskih tekmovanjih, saj so pokljuški gozdovi prepleteni s progami za tek na smučeh.

Medicinske sestre in naši otroci smo se s Pokljuke podali na Blejsko kočo. Po dopoldanskem okrepčilu smo se povzpeli na vrh Debele peči – 2014 m. Pot do vrha smo zmogli vsi, nekatere medicinske sestre so prvič premagale 2000 m, zato smo na vrhu opravili gorski krst. Vrh nam je postregel s čudovitimi razgledi v dolino Krme. Vrhovi Julijskih Alp so bili zaviti v meglo, zato nam je bil pogled na naš Triglav zakrit. Na vrhu smo uživali, zadovoljni, da nam je vsem uspelo! Ob povratku smo imeli na Blejski koči pravo planinsko malico. Oskrbnik Andrej nas je s svojo hudomušno razigranostjo prijetno nasmejal. A vse lepo enkrat mine in tudi mi smo se morali spustiti do Pokljuke, kjer nas je čakal avtobus.

Naše dobre volje, veselja ob krasnem druženju in smehu nam ni mogel skaliti niti dež, ki nas je pošteno namočil ob povratku. Medicinske sestre Ptuj–Ormož smo letos po pohodu po Veliki planini, sedaj še preživele čudovit dan v Julijskih Alpah. Zadovoljni, malo mokri, prijetno utrujeni, a polni lepih vtisov in krasnih slik za spomin, smo se vrnili domov.

Pripravila: Suzana Komperšak