Planinski pohod na Kompotelo – 3.6.2023

Planinski pohod na Kompotelo – 3.6.2023

Planinski pohod na Kompotelo – 3.6.2023

DMSBZT Ptuj-Ormož vabi na planinski pohod na Kompotelo, ki bo 3.6.2023.

Avtobus bo organiziran izpred PB Ormož ob 5.00, ob 5.30 pred Splošno bolnišnico Ptuj. Kompotela je vrh v bližini Krvavca, Mokrice in vrha Korena. S travo in rušjem poraščen vrh ima lep pogled proti Grintovcu, Skuti, Brani, Planjavi in bližnjima vrhu Korena in Kalškemu grebenu.

Avtobus nas bo pripeljal do Planine Jezerca (1410m) pod Krvavcem. Peš se bomo sprehodili (pol ure) do Planšarije na Kriški planini, kjer bomo imeli jutranjo kavico, čaj in sendvič iz nahrbtnika. Po okrepčilu se bomo podali na 2,5 ure dolgo pot preko planine Koren na goro Kompotelo (1989m). Na poti bomo naredili 660 višinskih metrov. Za pot je potrebna kondicija (do takrat naj se opravi kakšen trening na Boč ali Pohorje). Pot nas vodi mimo prekrasnih planin, deloma je pot izpostavljena.

Z vrha Kompotele je eden najlepših pogledov na Grintovec, najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Gora je zelo razgledna in vredno se je potruditi, da se povzpnemo nanjo. Na vrhu sledi malica iz nahrbtnika, slikanje in uživanje v razgledih.

Ob vrnitvi nas na Planšariji na Kriški planini čaka zaslužena malica.

Po poti nas bo vodila: Suzana Komperšak (031 250 925).

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, zato poskrbite za udobno obutev. Priporočljive so pohodne palice. S seboj je potrebno imeti vetrovko, kapo, rokavice in oblačila za preobleči. S seboj imejmo dovolj vode, sadje, sendvič in kakšne oreščke.

Pohoda se lahko udeležijo poleg članov, še naši otroci, ostali si sami krijejo stroške avtobusa in malice. Pohod v primeru dežja odpade. Predviden povratek v Ormož je 19.30.

Prijave oddajte na mail: tanja.ribic.vidovic@siol.net (napišete: ime in priimek), najkasneje do ponedeljka 29.5. oz. do zasedenosti avtobusa.

Ob prijavi poverjenikom plačate 5 eur – šele potem imate rezervacijo:

SB Ptuj – Suzana Komperšak, ZD Ptuj – Brigita Mlinarič, DU Ptuj – Sergeja Zebec, ZUDV – Nevenka Rosć, PBO – Marija Kokol, CSO Ormož – Mira Gašparič, ZD Ormož – Boštjan Viher, Zasebniki – Andreja Bračič, Upokojenci – Irena Klasinc, Študenti – Klemen Vidovič.

Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj-Ormož