Vabilo: Mrtve duše (gledališka predstava)

Vabilo: Mrtve duše (gledališka predstava)

Vljudno vabljeni na gledališko predstavo Vinka Möderndorferja Mrtve duše, ki bo v petek, 10. 3. 2017, ob 18. uri v Vidmu pri Ptuju v prostorih Občine Videm (zraven cerkve).

Letos se nam bo prvič  predstavila Gledališka skupina KD Franceta Prešerna iz Vidma. S svojim delovanjem pričela že leta 1923. Vsako leto se  predstavijo z novim delom in sodelujejo na Linhartovih srečanjih, kjer so prejeli že kar nekaj nagrad.

Nekaj o komediji

Avtor Vinko Möderndorfer v tej sodobni “bratomorni” komediji ostaja nevtralen in kaže, da ni nobena politična oblast boljša od druge. V tej grenko smešni igri nastopajo zaslužkarji, podjetniki, grobarji, pa tudi vladni funkcionarji, ki s trupli nesrečne preteklosti iz Hude jame in vseh ostalih jam, kujejo politični dobiček ter jim sploh ne gre za “spravljanje” ali spravo. Kajti naša država res več vlaga v mrve kot v žive. To pa dobro izkoristi malo družinsko pogrebno podjetje »Tukaj počiva doo.«   …

Za vse člane DMSBZT PTUJ – ORMOŽ in najožje svojce, je obisk predstave brezplačen.

Prijave oddajte svojim poverjenikom:

SB Ptuj : Suzana Komperšak, ZD Ptuj: Brigita Mlinarič, DU Ptuj: Sergeja Zebec, ZD Ormož: Boštjan Viher, PBO Ormož: Bernarda Stajnko,  CSO Ormož: Mira Gašparič, Zavod Dornava: Jožica Lozinšek, Zasebniki: Irena Klasinc.

Tanja Ribič Vidovič, predsednica DMSBZT Ptuj – Ormož